Wczoraj w Galerii Gala odbyło się spotkanie "Ach Lubelskie, jakie piękne i smaczne, czyli w krainie lubelskich produktów tradycyjnych" dot. produktów tradycyjnych Lubelszczyzny.
Chcemy podziękować wszystkim osobom, dzięki którym to spotkanie się odbyło.
Dziękujemy

Wszystkim uczestnikom naszego sobotniego 10-11-2018 spotkania.
Dzięki waszemu uczestnictwu to spotkanie miało sens i przyniosło wiele korzyści:
zapoznanie z książką dot. produktów tradycyjnych, z zasadami wpisywania na ministerialną listę produktów tradycyjnych, z działalnością lubelskiego oddziału Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, znakami, które przyznaje, imprezami, które organizuje.
Spróbowaliśmy pysznych produktów tradycyjnych: produkty z OSM Bychawa, sery Pana Monia, pieczywo z piekarni Pola, soku jabłkowo-buraczanego Pani Chlebek, wyroby z róży i pigwowca.
Dziękujemy i zapraszamy na następne działania organizowane przez naszą Fundację.
Dziękujemy Panu Rafałowi Serejowi z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego https://www.facebook.com/urzadmarszalkowski.lubelskie/
za prezentację książki "W krainie lubelskich produktów tradycyjnych", zasad wpisu na listę produktów tradycyjnych, za udostępnienie dla naszych uczestników bezpłatnych publikacji promujących nasz region.
za prezentację książki "W krainie lubelskich produktów tradycyjnych", zasad wpisu na listę produktów tradycyjnych, za udostępnienie dla naszych uczestników bezpłatnych publikacji promujących nasz region.
I za całokształt :)
Dziękujemy 

Pani Wioletta Wilkos, Wiceprezes Zarządu lubelskiego oddziału Polskiej
Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego przedstawiła działalność tej
organizacji, zasady przyznawania znaków, imprezy organizowane w ramach
tej instytucji oraz Magazyn Smak i Tradycja, który bezpłatnie
rozdawaliśmy w czasie spotkania.
Dziękuję przedstawicielom Stowarzyszenia Lubelskich Kucharzy https://www.facebook.com/stowlubkuch.eu/,
Pani Barbarze Fatydze i Panu Jackowi Jakubczakowi za wspaniałe pierogi nowodworskie, które podbiły kubki smakowe naszych uczestników. Słyszę jeszcze te słowa zachwytu, widzę Pana, który 3 razy brał dokładkę, pamiętam Panią, która stworzyła nową wersję pierogów z maślanką i dodatkiem konfitury różanej.
Dziękuję za prezentację Stowarzyszenia, którego członkowie bardzo aktywnie wykorzystują produkty tradycyjne do przygotowywania serwowanych potraw, biorą chętnie udział w różnych imprezach kulinarnych w naszym regionie, organizują pokazy i warsztaty kulinarne.
Pani Barbarze Fatydze i Panu Jackowi Jakubczakowi za wspaniałe pierogi nowodworskie, które podbiły kubki smakowe naszych uczestników. Słyszę jeszcze te słowa zachwytu, widzę Pana, który 3 razy brał dokładkę, pamiętam Panią, która stworzyła nową wersję pierogów z maślanką i dodatkiem konfitury różanej.
Dziękuję za prezentację Stowarzyszenia, którego członkowie bardzo aktywnie wykorzystują produkty tradycyjne do przygotowywania serwowanych potraw, biorą chętnie udział w różnych imprezach kulinarnych w naszym regionie, organizują pokazy i warsztaty kulinarne.
Dziękuję serdecznie naszym producentom, dzięki których mogliśmy spróbować produktów tradycyjnych wpisanych na ministerialną listę:
Przedstawicielce piekarni Pola, https://www.facebook.com/PiekarniaPola/
dzięki której mogliśmy spróbować pysznego chleba, a nasi pomysłowi uczestnicy połączyli od razu ten chleb z masłem z OSM Bychawa. Smak tego mariażu był przepyszny.
Panu Jerzemu Moniowi, którego sery zachwyciły i zadziwiły, mieliśmy okazję spróbować sera z pokrzywą. Dla wielu było to niezwykłe doświadczenie kulinarne. Bardzo dziękujemy

Dziękujemy Pani Aleksandrze Mazurkiewicz z https://www.facebook.com/Manufaktura-R%C3%B3%C5%BCana-9582…/
która kontynuuje rodzinną tradycję wytwarzania wyrobów z róży, pigwowca i innych owoców.
Pani Aleksandra to prawdziwa pasjonatka, jesteśmy pewni, że dzięki niej produkty z róży będzie miało okazję poznać coraz większa liczba osób, nie tylko z naszego regionu, ale także kraju i zagranicy.
która kontynuuje rodzinną tradycję wytwarzania wyrobów z róży, pigwowca i innych owoców.
Pani Aleksandra to prawdziwa pasjonatka, jesteśmy pewni, że dzięki niej produkty z róży będzie miało okazję poznać coraz większa liczba osób, nie tylko z naszego regionu, ale także kraju i zagranicy.
Dziękujemy całej ekipie OSM Bychawa https://www.facebook.com/osmbychawa/
na czele z Panią Prezes Zarządu Spółdzielni Panią Zofią Popławską. Mieliśmy okazję spróbować wszystkich oferowanych produktów, a słuchając słów Pani Prezes wyczuwało się, że jest zakład, w którym pracują ludzie z pasją, kochający mleko i swoją pracę. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem jakości produktów i ich niepowtarzalnego smaku. Produkty podbiły serce, a raczej kubki smakowe jednego z naszych uczestników, cudzoziemca, który na dzisiejsze śniadanie zajadał się twarożkiem z Bychawy. Pisząca te słowa także.
na czele z Panią Prezes Zarządu Spółdzielni Panią Zofią Popławską. Mieliśmy okazję spróbować wszystkich oferowanych produktów, a słuchając słów Pani Prezes wyczuwało się, że jest zakład, w którym pracują ludzie z pasją, kochający mleko i swoją pracę. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem jakości produktów i ich niepowtarzalnego smaku. Produkty podbiły serce, a raczej kubki smakowe jednego z naszych uczestników, cudzoziemca, który na dzisiejsze śniadanie zajadał się twarożkiem z Bychawy. Pisząca te słowa także.
Dziękujemy Pani Jolancie Chlebek, która wprowadziła na ministerialną
listę dwa produkty: sok jabłkowo - buraczany i herbatkę różaną z
Wandalina.Przy degustacji soku okazało się, że połączenie jabłka i
buraka to dla naszych uczestników strzał w dziesiątkę.
Dziękujemy za to niezwykle smakowite i zdrowe połączenie.
Dziękujemy za to niezwykle smakowite i zdrowe połączenie.
Dziękujemy bardzo naszemu gościowi specjalnemu tego spotkania - Pani
Zofii Gorgol. Wybitna specjalistka w dziedzinie produktów i potraw
tradycyjnych, autorka książek kulinarnych, a przede wszystkim osoba,
dzięki której pierogi nowodworskie wpisano na listę produktów
tradycyjnych.
Bardzo dziękujemy i mamy nadzieję, że uczestnicy naszych następnych spotkań będą mogli skorzystać z Pani przeogromnej wiedzy.
Bardzo dziękujemy i mamy nadzieję, że uczestnicy naszych następnych spotkań będą mogli skorzystać z Pani przeogromnej wiedzy.
Dziękujemy bardzo Jackowi , bez którego pomocy nie poradzilibyśmy sobie
przy organizacji spotkania. Bardzo miły, dobrze wychowany młody człowiek
ze świetnymi pomysłami. Takich ludzi nam potrzeba w Fundacji.
Dziękujemy dyrekcji i personelowi Galerii Gala https://www.facebook.com/GaleriaGALA/
a szczególnie Pani Joannie za życzliwość, chęć współpracy i dalszego jej rozwijania. Gala to nie tylko galeria handlowa, ale także miejsce promujące wydarzenia kulturalno-kulinarne dotyczące naszego regionu.
a szczególnie Pani Joannie za życzliwość, chęć współpracy i dalszego jej rozwijania. Gala to nie tylko galeria handlowa, ale także miejsce promujące wydarzenia kulturalno-kulinarne dotyczące naszego regionu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz